Kollaborativ

Dekstop 2.0 krigen raser: Google lancerer Presently og Yahoo køber Zimbra

Posted in Desktop 2.0, Jens Poder, Tendenser by poder on september 18, 2007

Aktiv dag på Desktop 2.0 fronten! I dag lancerede Google deres online powerpoint, som sammen med Documents and Spreadsheets, Gmail og Google Reader gør Google i stand til for alvor at satse på en online Office-pakke. Præsentationsværktøjet var det sidste kort der manglede for at få full house i dette spil. Præsentationsværktøjet er blevet indbygget i Google Dokumenter, som samtidig har fået et facelift.

google_presently

Samtidig er Google gået sammen med et kæmpe konsulentbureauet Cap Gemini, der skal sælge online office pakken til virksomheder, som en del af deres konsulentvirksomhed.

Med dette lineup begynder Google online office pakke at ligne noget. En komplet office pakke, der bedre end microsoft understøtter kollaborativt arbejde. Superspændende!

Jeg ved ikke om det sådan var lidt en panik-reaktion på denne solide Google-kurs, men nu er Yahoo gået ud og har købt Zimbra, som også prøver at lave en online officepakke. Zimbra var meget tidligt ude med sådan en løsning, men har ikke formået at skabe den store opmærksomhed omkring deres produkt.

zimbra

Allerede nu er diskussionerne gået i gang om hvornår Google køber ZOHO, som er den sidste væsentlige brik i puslespillet. ZOHO har længe været ekstremt innovative i dette felt. De har rigtig mange apps, blandt andet wikier, notebook funktion og projektstyringsværktøjer. 

 

– Jens Poder

Technorati Tags: , , , ,
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: