Kollaborativ

Google Præsenterer Android Mobilplatformen

Posted in Jens Poder, Mobil by poder on november 13, 2007

Jeg var i sidste uge har været tvunget til at gå op og ned af en Iphone-ejer. Det var ikke så rart. Meget misundelige bliver man hurtigt.

MEN nu rykker Google ud med deres open source mobil-platform, Android, i en såkaldt Open Handset Alliance. Det lyder helt “The Rebel Alliance” agtigt. Og det er ikke hvemsomhelst de er i oprør sammen med. Navne som HTC, Samsung, T-Mobile, Motorola, LG og INTEL! Så tror jeg ikke at det bliver stærkere!

Så det bliver altså ikke noget Gphone som Google lancerer. Det er et operativ system og udviklingskit til mobiler. Se videoen med Sergej Brin og en demo af en prototype telefon her:

android

Det er jo ikke sådan at jeg sidder og tænker: “Tag den Steve Jobs!” Men det der er altså en prototype. Tænk på hvad det kan blive til når innovative mobilproducenter som LG, Samsung, HTC og Motorola får fat i denne platform.

Google har samtidig udbudt 10 mio. dollars i præmiepenge til de udviklere der skriver de bedste programmer til platformen.

For en der til daglig trækkes med Symbian 60 uendeligt sløve interface, og dets groft begrænsede muligheder, så er muligheden for at få en åben standard ud på mange handsets et ønskescenarie. Det kan godt være, at det vi kan se lige nu ikke er den skønne integrerede pakke som Iphonen udgør. Men for en MAC-sympatisør der til daglig lever i PC-land så er muligheden for at få noget der er næsten lige så godt, men så til gengæld integrerer med alle mine Windows-apps… det er voldsomt attraktivt.

Jeg tror Google har ramt det helt rigtige marked med det helt rigtige produkt, på det helt rigtige tidspunkt. Hvad tror du?

– Jens Poder

Technorati Tags: , , ,
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: