Kollaborativ

Adobes nye flash player og MS silverlight

Posted in Uncategorized by Thomas elton on april 17, 2007

Adobe her annonceret en ny cross platform dekstop player, der bla skal tage kampen op med itunes ved at sælge musik og video med DRM. Playeren baseres sig på Adobes nye framework “APOLLO”, der også muliggør cross-platofrm applikationer som rss-readers, IM, wordprocessor m.m. Særlige interesserede kan hente mere om apollo.

Samtidigt har Microsoft deres “Silverlight” som er udnævnt til at være deres flashkiller.  Silverlight er et plugin der anvender “Windows Presentation Foundation” med rig mulighed for animationer og grafik som det kendes fra flash. Desuden understøtter silverlight plugin microsofts nyere video format  vc1, der er et bedre videoformat end det nuværende flashvideo. 

Det interessante er selvfølgelig “cross-platform”, hvor godt eks mac og linux understøttes. Hvor udbredte de bliver og hvor nemt det er at udvikle og producere indhold til disse teknologier. Men mon ikke vi kan forvente federe applikationer og mere rich media i den nærmeste fremtid.

– Thomas elton

Reklamer

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Niels Brinch said, on juni 13, 2007 at 3:22 pm

    Hej Thomas – Jeg er enig i vi kommer til at se mere “rich media” i fremtiden. Det er nemlig utroligt nemt at lave komplekse programmerede applikationer i .NET-kode med Silverlight. Som .NET-udvikler er det noget man kan gøre uden videre!!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: