Kollaborativ

8 tips til implementering af sociale teknologier – Weblog – Connecta

Posted in Uncategorized by Thomas elton on februar 9, 2007

 

Connecta har længe arbejdet med social software, blogging m.m. De har samlet nogle af deres erfaringer i disse 8 tips:

1. Start med de som ved.
I enhver større organisation er der ansatte som bevæger sig på kanten af de nye muligheder som teknologien giver. Find dem og start en samtale med dem om hvor de ser det største potentiale for virksomheden. Supportér dem og anvend deres resultater i den videre udruldning i organisationen. Derfor…

2. Start småt og holde forventningerne i ave.
De fleste store virksomheder har haft erfaringer med større IT-implementeringer, hvor der ikke har været grænser for de positive effekter som det ville have når man først var færdige, men som aldrig rigtig er blevet indfriet. Så start småt og styr forventningerne. Det betyder også, at….

3. Man skal lade være med at bruge mange penge.

Èt af de helt store skift er størrelsen af investeringer som er nødvendige for at vise den gode historie. Udviklingsomkostninger til prototypegenerering er reduceret mange gange i forhold til bare for 10 år siden. Brug åbne platforme i testperioden og vurdér den løbende.

4. Start med behovet – ikke teknologien.
Vi ser alt for ofte at man starter med hvad teknologien giver af muligheder. Det er den forkerte rækkefølge. Identificér dit behov og find derefter den platform og teknologi som kan hjælpe.

5. Byg på eksisterende platforme.

Anvend allerede etablerede platforme. Brug for eksempel et eksisterende intranet som den platform hvorfra man udvikler videre. Byg til og levér resultaterne med det samme. Undgå at etablere nyt i første fase.

6. Hent inspiration fra andre.

Anvendelsen af processer og nye teknologier er utrolig afhængige af den organisation hvor de anvendes. Blive derfor ikke fristet til at kopiere ”case-studies” ukritisk. Find derfor virksomheder som din egen og find ud af hvad de har gjort.

7. Vær forelsket i det rigtige.
Alt for ofte bliver vi ”forelsket” i løsningen, eller endnu værre i teknologien. I stedet skal man have fokus på problemet, på om behovet er blevet indfriet.

8. Forstå risikoen
Sociale teknologier er mere end en udbygning på en allerede eksisterende teknisk platform. Det er ikke bare en dingenot som knappes på og så kan man lige pludselig netværke, samarbejde på helt nye måder og aktivere den kollektive intelligens.

Source: 8 tips til implementering af sociale teknologier – Weblog – Connecta

Reklamer

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ole Nørskov said, on februar 9, 2007 at 3:10 pm

  Jeg er kun delvist enig i punkt nummer fire, som jo ellers er et dogme, der er så veletableret, at man risikerer at blive anset for at være en tåbe, når man spørger, om det ikke ind i mellem giver mening at vende processen om.
  De fleste starter jo med – på opfordring fra nogle hulens dyre konsulenter – at bruge et halvt års tid på at beskrive deres krav til en teknisk platform.
  Det er i bedste fald tidsspilde.
  Læs mit blogindlæg om det her: http://www.journalisten.dk/sw12037.asp
  (Undskyld manglende permalink – vi arbejder på sagen)
  Ellers fine råd.

 2. Per Esmann Jensen said, on februar 9, 2007 at 9:50 pm

  Som jeg læser teksten, er punkt 4 og punkt 5 på kant med hinanden, ja nærmest uforenelige. Hvordan skal det forstås?

 3. Hans Henrik H. Heming said, on februar 10, 2007 at 7:15 pm

  Kære Per

  Når vi i punkt 4 fokuserer på behovet, så er det fordi vi mener behovet må styre udviklingen. Når vi så samtidigt i punkt nummer 5 skriver at man skal bygge på en eksisterende platform, så er det ikke for at falde i teknologi-fascinations-hullet, men for at motivere til at små hurtige og prisbillige løsninger. En slag beta-prototype-tingest.

  Jeg håber det giver mening.

  Til Thomas – tak for at du linker til vores blog og dette indlæg 🙂

  🙂

  /HH

 4. […] in Dezentralized Organizations af Heather M. Caruso, Todd Rogers, og Max Bazerman, i blogindlægget 8 tips til implementering af sociale teknologier hos Connecta og i Andreas Johannsens blogindlæg At finde tonen som corporate blogger. For blot at […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: