Kollaborativ

BBC download tv er godkendt

Posted in Uncategorized by Thomas elton on februar 1, 2007

BBC har længe testet en download service, hvor brugerne via en player kan se bbc udsendelser ondemand i uger efter programmet har været vist på tv. Systemet basere sig på en bbc-udviklet player – kaldet  iplayer, der bla via p2p teknologi henter tv-programmer ned og gemmer lokalt på brugerens pc.

Fordelen er at filerne kan downloades på forhånd – dvs at BBC kan sende filer i ret høj kvalitet – ægte tv- eller hd-kvalitet, imodsætning til de streamede/ondemand løsninger (som eks drdktv eller sputnik) hvor brugerens internet forbindelse sætter en begrænsning for kvaliteten.

BBC trust – et uafhængigt godk udvalg der bla tjekker  BBC aktivteter ud fra public services og unfair konkurrence   – har kigget servicen igennem og i det store hele godkendt playeren. Løsningen bliver at brugerne kan have filerne liggende i 30 dage efter de har været sendt eller en uge efter brugeren har set programmet. Teknologien bygger på windowsmedia og windowsmedia DRM – en klar begrænsning i forhold til mac og linux brugere   – og BBC er da også blevet bedt om at finde løsninger der virker på disse systemer.

Det er en rigtigt god timing – set i forhold til at eks services som joost (tidligere venice projekt), der arbejder lidt med samme tv-på-pc oplevelse via p2p, også snart lanceres.

 

Se screendumps af iplayer her

– Thomas elton jensen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: