Kollaborativ

Mashery – Fremtidens API infrastruktur i den post-industrialistiske netalder?

Posted in Jens Poder, Tendenser by poder on november 7, 2006

The future is going to be built out of APIs – though still controversial in some quarters today, in time they will be as common as corporate web sites are now. Who’s going to build the series of tubes that makes such a future possible? Mashery is aiming to get into that game early.

Techcrunch » Blog Archive » Mashery API Management Service is Open For Business

Jeg er til stadighed forundret over hvordan Web 2.0 tænkning forandrer Internettet som jeg kendte det dengang “HTML was Easy as Hell” .

Fremtidens internet bygges op omkring Netværkskraft og intelligent integration af webservices i nye og nyttige konstallationer, eller konstellationer som Doc Searls ville kalde det.

Amazons fremtidige strategi handler ikke om at sælge bøger, men om at blive en dominerende spiller i dette web hvor man udveksler services med hinanden. Amazon er godt på vej med teknologier som S3 (webbaseret megastorage til folk der udvikler websites som Flickr eller andre) og EC2 (skalerbar regnekraft) Alexa søgeservice (hosting af særlige søgemaskiner).

Mashery er et eksempel på en radikal tjeneste der prøver at blive den infrastruktur der kan køre fremtidens net af API’er. Her er hvad de skriver om sig selv:

Launch a fully-featured developer program in minutes

So you’ve decided to offer an API. Great! But that’s just the first step. If you want people to use your API to build great applications, you need more. That’s where Mashery comes in.

FreeMash:

Mashery offers API vendors a fully integrated suite of tools to build a strong developer community. Documentation that you control, but that your developers can annotate with comments. Developer’s blog, forum, and wiki that you moderate and control. And all of it in your company’s look and feel.

API’er har hidtil været de store steders privilegie, men barrierende for at være med på denne vogn er altså også under nedbrydning.

Der var et tidspunkt hvor det var meget moderne at afskrive Web 2.0 som overstået og kalde det bubble 2.0, og i det hele taget virke smart og cool og afslappet omkring det hele, og sige at det bare var noget der snart ville være overstået.

Min fornemmelse siger mig at Web 2.0 tænkning er noget som vil forandre internettet grundlæggende. Der er en reel bevægelse imod en post-industrialistisk netalder.

Der var engang hvor at store virksomheder havde monopol på web-produktionsmidlerne. Omkostningerne ved at køre og drive databaser, storage-centre og den slags, gjorde konkurrentfeltet til at overskue. Lidt på samme måde som konkurrencen avis-markedet er begrænset til de firmaer der har råd til at have en rotationspresse og distributionsnetværk på plads.

Nu er monopolet på produktionsmidlerne for alvor under nedbrydning. Open Source og Web2.0 Webservices tillader dem der har evnerne, at producere og lancere tjenester i en hastighed som er helt ufattelig.

O’Reilly Radar har en nyttig lille 9 sides ting man kan læse om
hvordan Web 2.0 tænkning kommer til at påvirke den måde man kører sin
software-forretning på i fremtiden superkonkurrenceprægede web2.0 miljø:

– Jens Poder

technorati tags:,

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: