Kollaborativ

Politikkerne blogger ikke – ret meget mere .. måske…

Posted in Tendenser, Thomas Elton by Thomas elton on oktober 28, 2006

Listbeth Klastrup Klastrup’s Cataclysms og Benny Baagø Computerworld’s Usability Blog er ved at gøre status på hvor mange Danske politikkere (folketings kandidater) der blogger her 20 måneder efter valget. Lisbeth har tidligere lavet en liste i 2005 med 53 blogs og nu er der kun 14 blogs. Selv om det måske ser ud som et stort frafald, så er Lisbeth også inde på, at det måske er ikke er så slemt endda. (Mange har sagt at de nok vil begynde at blogge når der bliver valg)

Jeg har prøvet at google mig lidt frem til hvordan det ser ud med almindelig blogs, hvor mange der er aktive efter eks 1 år og jeg er ikke rigtigt kommer frem til nogle rigtige tal endnu .

I følge en technorati statistik fra starten af 2006 (se også post technorati rapport) er ca 55% af blogs aktive efter 3 måneder.

Jeg er faldet over følgende blogger rapport fra Pew internet (juli 2006) baseret på interviews med ‘almindelige’ bloggere -hvor 82% siger de vil blogge efter et år, 11 % siger at de ikke vil (4% ved ikke).

Mange har en eller flere blog og nedlægge måske deres blog for at starte en ny:

Most Began Blogging Within the Last Three Years
Six months or less 18%
About a year 33%
Two to three years 30%
Four or more years 19%

Update:

I følge nogle tal fra overskrift.dk (og her) er der ca 11.000 aktive danske blogs (hvor der er postet inden for at år) ud af i alt ca 13.000 blogs – hvis jeg forstår grafen rigtigt. Tak til Line (blogbogstaver.dk) for linket.

-Thomas

Reklamer

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Line said, on oktober 28, 2006 at 3:49 pm

    Stefan fra overskrift.dk holdt et glimrende indlæg om forskellige tal og statistikker på blogs herhjemme. Måske du vil synes det er interessant læsning. Det ligger på http://blog.overskrift.dk/2006/10/08/blogforum-hvor-mange-weblogs-er-der-i-danmark/


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: