Kollaborativ

Torrent sites

Posted in Uncategorized by Thomas elton on september 27, 2006

Omkring 60% af alt internet trafik er baseret på Bittorent (kilde:cachelogic), peer-to-peer tjenesterne der typisk bruges til at dele film eller andet ulovligt indhold. Jo der findes da også en masse lovlige anvendelser som eks podcast og CC musik.

Set i forhold til de store web portaler har disse torrent sites levet lidt i det skjulte, men disse tal viser at de efterhånden er godt oppe på liste, eks ligger Mininova og torrentspy som nr ca 200, på Alexas Top1000 sites.

 • 205 Mininova
 • 218 Torrentspy
 • De er måske endnu ikke rigtige konkurrenter til de indholdsportaler vi kender som eks yahoo, Google og AOl. Men gad vide hvordan det ser ud om eks 1-2 år hvor bittorrent sites måske er blandt TOP10 sites og henter masser af reklamekroner hjem pga de mange besøgende. Hvor Youtube og myspace blot er indholdskanaler (rss-feeds) i en torrent-player (browser) som eks democracyplayer.

  Reklamer

  En kommentar

  Subscribe to comments with RSS.

  1. Erik Corry said, on september 29, 2009 at 8:06 pm

   Hvorfor Bittorrent fylder meget:

   1) Film fylder meget.
   2) HD Film fylder mere.
   3) Ingen betaler pr megabyte.
   4) Bittorrent er ikke ret effektiv.

   Det sidste punkt skal måske uddybes. Bittorrent roses tit for at være effektiv, og det er det også for den der hoster (seeder) indhold. Men fra Internettets synspunkt er den ikke ret effektiv. Bittorrent henter lige så gerne din data fra USA eller Sydamerika som fra din nabo som har same Internet udbyder. Og når så nogen i USA har fået data fra dig, så kan din nabo med samme Internet udbyder hente det fra USA. Hvert stykke data flyver frem og tilbage over de dyre undersøiske kabler en masse gange for at folk kan se deres film.

   http://azureus.sourceforge.net/plugin_details.php?plugin=CountryLocator
   At man kan se hvor dataen kommer fra er et første skridt, men den egentlige løsning ville være hvis protokollen kunne udvides til selv at prioritere de peers der er tæt på. Nej, det er ikke det samme som de peers som der er god båndbredde til.


  Skriv et svar

  Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

  Google+ photo

  Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

  Twitter picture

  Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

  Facebook photo

  Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

  w

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: