Kollaborativ

web2.0 (sociale) søgemaskiner virker ikke (?)

Posted in Uncategorized by Thomas elton on august 24, 2006

Cnet har en artikel om web2.0 søgemaskiner og lidt om hvorfor deres overlevelse måske er tvivlsom på lang sigt.
Sociale søgemaskiner er søgefunktioner der baseres sig på brugernes bookmarks og tagging af sideren – hvilket giver den fordel at de sider og information som der søges i faktisk er udvalgt af rigtige brugere. 

Et af argumenterne er, at hvis ikke sociale søgemaskiner virker markant bedre en eks Google, så har de ikke en chance på længere sigt. Almindelige brugerne vil forsat bruge de store søgemaskiner, mens kun få vil bruge social søgninger.

Problemet er at der er for mange sider til at brugerne kan nå at tagge dem alle – derfor vinder maskin-søgning over social-søgning….

“No matter how many people get involved with bookmarking, tagging, voting or otherwise highlighting Web content, the scale and scope of the Web means that most content will be unheralded by social-search efforts. The Web is simply growing too quickly for humans to keep up with it,”
Search Engine Watch Executive Editor Chris Sherman  Blog

Jeg tror på sociale søgemaskiner, men i kombination med de traditionelle søgemaskiner. Funktioner hvor man har en “slider” med en skala om hvor meget sætter om søgningen skal være personligt (web2.0) eller være mere generel “google”.

Problemet er bare at mange webbrugere er opdraget med googles “one box”  (søge syndrom ). Dvs en søgeboks en resultat side – uden at vi bruger de mere avancerede måder at søge på. Der skal nok rigtigt meget web2.0 til for at ændre det.

– Thomas Elton

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: