Kollaborativ

CNN omfavner brugergenererede nyheder

Posted in Uncategorized by poder on juli 31, 2006

CNN Exchange invites YOU to connect with the news: Share your stories, your pictures, your videos wherever you see the I-Report logo. Weigh in on the blogs. Click your way through QuickVotes and more.

CNN.com – Exchange

Siden bombningerne i London og Tsunamien i Asien har alle nyhedsmedier tænkt på følgende: “Hvordan får vi dem til at sende de fede billeder til os, når der sker en katastrofe”.

Nogle af de mest bemærkelsesværdige billeder vi husker fra londonkatastrofen blev taget af folk med mobiltelefoner nede i undergrunden og sendt til BBC. Billeder blev til unikke eksklusive historier for BBC, som ingen af deres konkurrenter kunne matche, fordi folk ikke tænkte på at sende billederne til dem. Sky’s nyhedsudsendelse måtte for eksempel ty til at stjæle billederne fra BBC’s hjemmeside og betale erstatning senere.

“Hvordan får vi dem til at sende de fede billeder til os, når der sker en katastrofe”. Det gør man ved at vise hele året rundt, at man interesserer sig for brugernes indhold, sådan at de vænner sig til, at “du er fin nok til at deltage her”.

Nu er CNN så gået online med deres forsøg på at gøre sig attraktiv for brugerne. CNN exchange hedder det. Her kan brugerne

  • Publicere egne blogs
  • Kommentere på udvalgte nyhedshistorier
  • Uploade video og billeder

Noget af det mest interessante er at se I-reports. Som en global medieinstitution har CNN hele tiden en række konflikter i verden, som de følger. Her opfordres brugerne til at bidrage med deres egne reportager og billeder. Faktisk en ret fed kontekst at bidrage i.

– Tjek det ud

– Jens Poder

technorati tags:,

Reklamer

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Per Esmann Jensen said, on august 2, 2006 at 8:48 pm

    Verden bliver aldrig den samme igen. Ingen fodboldspiller vil kunne kysse en stripper på en café, ingen minister vil kunne køre for stærk på motervejen – uden at der er dusinvis af kameraer i nærheden. En gennemdokumenteret, gennemlyst virkelighed. People-around-you is wathcing you, not big brother.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: