Kollaborativ

Hvornår er du sidst blevet aggregeret???

Posted in Uncategorized by poder on april 19, 2006
Jens Poder (min medblogger) havde i dag en rigtigt god præsentation af brugergenereret indhold og de mange spændende aspekter omkring social software.

En af hans pointer er at brugeren selv skal have noget ud af det hvis de skal biddrage aktivt med tagging. Hvis man beder brugerne tagge indhold så skal det være fordi de har behov for selv at kunne finde indholdet igen eller har interesse i at andre skal finde deres indhold (bla hvis det er eget indhold som debatindlæg). Ofte ser man en masse sites implementere eksempelvis taging uden de har gjort sig helt klart hvad det er der driver brugerne….

Anden anden pointe som jeg først nu rigtigt fik forstået i ´større perspektiv´ er at det aspekt at brugerne skriver lokalt og bliver publiseret globalt.
I de gamle web 1.0 dage måtte brugeren selv gå til de mange indholdsportaler og publisere deres debat indlæg.
Nu kan brugerne sidder i deres lokale og kendte publiserings miljø (blog software) og via nogle få ekstra tags få deres debat indlæg automatisk aggregeret og publiseret på de mange portaler. Ikke kun som “nyheds feeds” som vi kender det fra almindelig rss, men til specielle portal som eks boligmarked og jobindeks.
Eks kunne alle feeds/indlæg med tagget “listing+dr+have” blive opsamlet af DR og publiseret på DRs haveportal med brugerindhold.

(For at gøre det hele nemmere for de danske indholds portaler incl DR, burde man lavet et firma det kravler alle danske blogs, parser dem for disse tags og ´submitter´ disse indlæg til de store danske indholds tjenester via et api !)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: